Film

Skribent

MovieZine

26 februari 2020 | 16:45

Inspelningsstart för komedin "Ur spår"

Fredrik Hallgren och Katia Winter tar sig an Wasaloppet i Mårten Klingbergs nya dramakomedi.
Nu är inspelningen igång för långfilmen "Ur spår", en komedi om ett syskonpar med olika utmaningar i livet. Nu ska de på helt olika premisser ta sig an de nio milen i Vasaloppet.

Bioaktuella Mårten Klingberg ("Min pappa Marianne") står för regin och filmen bygger på ett originalmanus av Maria Karlsson ("Snabba cash"). I huvudrollerna ser vi "Sune"-pappan Fredrik Hallgren och Hollywoodsvenska Katia Winter. I övriga roller ser vi bland andra Rakel Wärmländer, Torkel Pettersson och dalaprofilen Kalle Moreaus.

- Alla har en relation till Vasaloppet. Har man inte åkt själv känner man någon som åkt eller i alla fall försökt ta sig an de nio milen. Det är en rolig och inspirerande utgångspunkt och vi tror att många kommer att kunna igen sig i "Ur spår", säger producenterna Cecilia Forsberg och Emma Nyberg i ett pressmeddelande.

Projektet blev verklighet när Happy Socks grundarna Viktor Tell och Mikael Söderlind presenterade en idé för produktionsbolagen och Vasaloppet om att skapa en film under Sveriges äldsta och största skidlopp. Filmens regissör Mårten Klingberg vet allt om långlopp och insåg snabbt att Vasaloppet skulle bli en perfekt arena för en varm komedi om prestationer och kärlek.

Filminspelningen startar nu i Dalarna längs Vasaloppsspåret mellan Sälen till Mora och fortsätter sedan i Norrbotten och Luleå.

"Ur spår" får biopremiär i samband med Vasaloppet 2021.
| 26 februari 2020 16:45 |