Film

Skribent

MovieZine

21 oktober 2015 | 08:35

Inspelningsstart för ”Jack Reacher: Never Go Back”

Tom Cruise och Ed Zwick filmar actionuppföljare i New Orleans.
Det kändes aldrig solklart med en uppföljare till ”Jack Reacher”. Christopher McQuarries actionthriller från 2012 gick hyfsat men inte fantastiskt på bio. Men filmbolaget har inte gett upp hoppet om en ny franchise som kan tävla med Bourne och ”Mission: Impossible” så till slut gavs grönt ljus till en tvåa.

Tom Cruise är tillbaka och spelar Lee Childs romanhjälte i filmen som bygger på den 18:e boken ”Never Go Back” (utgiven på svenska som ”Ingen återvändo”). I registolen sitter Edward Zwick, som senast jobbade med Tompa på ”Den siste samurajen”.

I veckan började inspelningen i New Orleans, med bland andra Cobie Smulders ("Avengers", "How I Met Your Mother") i rollistan. Vi ser ”Jack Reacher: Never Go Back” på biodukarna redan hösten 2016.

Bokens synopsis lyder:

Efter en minst sagt strapatsrik resa lyckas Reacher äntligen återvända till sitt gamla militärpolishögkvarter. Han vill gärna träffa den nya chefen, major Susan Turner. Men major Turner visar sig vara frihetsberövad, på lösa grunder, och innan Reacher hinner blinka står han själv anklagad för att många år tidigare ha slagit ihjäl en beryktad gangster. Till råga på allt påstås han ha en fjortonårig dotter, efter en het natt under en av hans posteringar i Korea. Reacher ger sig den på att rentvå sitt redan skamfilade namn. Han fritar Turner, och jagade från flera håll startar de en privat undersökning för att få reda på vem eller vilka som vill sätta dit dem. Och varför. Svaret visar sig stå att finna högre upp i hierarkin. Mycket högre.
| 21 oktober 2015 08:35 |