Film

Skribent

MovieZine

16 augusti 2016 | 09:15

Inspelningsstart för ”Borg” med Sverrir Gudnason och Shia LaBeouf

Idag påbörjas inspelningen av den omtalade filmen om Sveriges stora tennisikon: Björn Borg.
”Borg” är en film om hur legender formades ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt var möjligt. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.

Rollistan består av en dynamisk och imponerande blandning skådespelare. Som Björn Borg kommer Sverrir Gudnason att möta Shia LaBeouf som John McEnroe. Stellan Skarsgård gör comeback inom svensk filmindustri i rollen som Lennart ”Labbe” Bergelin i sin första svenska produktion på över 10 år. I rollen som Björns flickvän Mariana ser vi Tuva Novotny.För filmens regi står Janus Metz som tidigare regisserat den Cannes-belönade filmen ”Armadillo” och avsnitt av tv-serien ”True Detective”. 

- Det här är ett kraftfullt drama som tar oss bakom den officiella bilden av två extremt intressanta personligheter under en tid då allt var möjligt. Jag är hedrad och taggad inför uppgiften att regissera den, säger Janus Metz.

I ett pressmeddelande från Nordisk Film kallas ”Borg” för den största panskandinaviska filmproduktionen på decennier. Inspelningen äger rum på flera platser runt om i världen, Göteborg, Prag, London och Monaco. 

”Borg” beräknas ha premiär under hösten 2017.
| 16 augusti 2016 09:15 |