Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juli 2023 | 09:33

Inspelningen av nya "Alien"-filmen är färdig - på bio om ett år

Regissören Fede Alvarez, känd för "Don't Breathe"-filmerna, tar över stafettpinnen från Ridley Scott.
En sjunde film i Alien-franchisen släpps nästa år. Igår firade regissören Fede Alvarez den sista inspelningsdagen med en välförtjänt seger-cigarr.
 
Filmtiteln har inte bekräftats men den sägs heta "Alien: Romulus" så vi kör på det tills vidare. Det vi vet är att ett gäng unga skådespelare intar rollerna - som 24-åriga Cailee Spaeny och 21-åriga Isabela Merced - vilket tyder på en rätt annorlunda Alien-film jämfört med de tidigare.
 
20th Century-chefen Steve Asbell lovar "en riktigt bra historia med en grupp karaktärer du aldrig tidigare sett", enligt Comingsoon.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Fede Alvarez (@iamfedealvarez)

 
Historien sägs vara fristående, utan kopplingar till Ridley Scotts tidigare filmer som "Prometheus" och "Alien: Covenant". Vilket kanske är klokt då regissören trasslade in sig själv i en krånglig mytologi. Allt vi behöver är ett slemmigt rymdmonster, och det verkar regissören Fede Alvarez ha insett. Handlingen är i övrigt okänd, men vi lär få veta mer inom kort.
 
Alvarez, själv ett stort fan av "Alien"-filmerna, ska ha blivit handplockad av Ridley Scott för att regissera en ny film i den populära sci-fi/skräckserien. Han har gjort sig känd i thrillergenren med titlar som "Don't Breathe" och 2013 års läskiga "Evil Dead".
 
"Alien: Romulus" får biopremiär i augusti 2024. Hur är era förväntningar?
| 5 juli 2023 09:33 |