Serie

Skribent

Alexander Kardelo

9 januari 2016 | 15:00

Inget slut i sikte för ”The Walking Dead”

Zombieserien kan bli en riktigt långlivad sådan om AMC får bestämma.
Inom kort fortsätter den sjätte säsongen av AMC:s populära zombiedrama ”The Walking Dead”. Och med sin sjunde säsong på väg i höst blir den kanalens längsta serie (ihop med ”Mad Men”). Dessutom är det en av de mest sedda serierna på tv just nu.

Om någon hoppades att historien skulle få ett avslut inom kort så vänta inte förgäves. Programchef Joel Stillerman säger att man inte ens börjat prata om hur serien ska sluta.

- Det Robert Kirkman åtog sig att göra visade sig vara briljant. Hur han använder zombieapokalypsen som ett sätt att kommentera samhället. Men om du frågar Robert om hans motivation, så svarar han ”Jag älskar zombiefilmer, men jag hatar alltid hur de slutar. Det blir alltid ett framtvingat slut”. Så han ville skriva en öppen berättelse utan slut. 

Stillerman lovar Vulture att så länge serietidnings-förlagan lever och mår bra, finns det ingen anledning att döda tv-serien. 

- Serietidningarna gasar på, Kirkman skriver själv varenda rad av dialog, och de utgör till stor del seriens DNA. Han känner att det här kan pågå mycket länge. Och vi är med på resan.

Hösten 2015 kom kompanjon-serien ”Fear The Walking Dead” och hos AMC är man öppen för nya framtida spinoffer i de vandrande dödas land.

- Om Robert vill utforska en ny värld så lyssnar vi aktivt. Det här är en rik värld som skulle tåla det. Men just nu fokuserar vi på de här två.

Nya avsnitt av ”The Walking Dead” kommer i amerikansk tv den 14 februari.
| 9 januari 2016 15:00 |