Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

13 juli 2014 | 09:30

Inför "The Strain"-premiären: kolla in bakom kulisserna av vampyrdramat

I kväll har en av sommarens mest emotsedda serier premiär i USA. Guillermo del Toros skräckdrama "The Strain", om ett vampyrvirus som löper amok.
Ni kan handlingen vid det här laget.  "The Strain" kretsar alltså kring ett otäckt vampyrvirus som sprider sig som en löpeld, med start i New York. Myndigheterna är motvilliga att inse vidden av det som sker och mäktiga krafter ser till att hålla allmänheten oinformerade. De enda som är medvetna om vad som pågår är en liten grupp disparata New York-bor, från olika skikt av samhället, som gör allt de kan för att stoppa spridningen innan mänskligheten gått under.

I en av huvudrollerna ses "House of Cards"-stjärnan Corey Stoll (med hår!) som Ephraim Goodweather, chef för en specialgren inom det amerikanska smittskyddsinstitutet - och en av de första som får en aning om vad som pågår. I andra viktiga roller återfinns David Bradley som professor Abraham Setrakian, Kevin Durand som råttutrotaren Vasiliy Fet och Mia Maestro som doktor Nora Martinez. 

"The Strain" bygger på första delen i en bästsäljande trilogi som Guillermo del Toro skrivit tillsammans med författaren Chuck Hogan. På svenska heter boken "Släktet".

MovieZines TV-tyckare Patrik Jonsson lade i veckan ut texten om "The Strain". Hans farhågor är att det handlar om det uttjatade ämnet vampyrer, men han är positivt inställd då serien går i en kabelkanal (FX) vilket ger utrymme för mer ocensurerade duster, plus låter Guillermo del Toro vara den skräckmästare han  i grund och botten är. 

Sammanfattningsvis hoppas Patrik "på en riktigt stark och skräckinjagande vampyrvirusserie som går till TV-historien som en av de allra bästa". 

Och inför premiären i kväll kan ni få en ruggig inblick i Guillermos vision här:


Har ni samma förhoppningar som Patrik? Hur peppade är ni på en skala 1-10? Vilken svensk kanal kommer köpa in den tror ni? Tyck till här!

| 13 juli 2014 09:30 |