Film

Skribent

MovieZine

24 juli 2023 | 06:00

Streamingpremiär: Se Alexander Skarsgård i grotesk mardrömsthriller

”Infinity Pool” hittar idag till video-on-demand. En skräckthriller där Alexander Skarsgårds semester förvandlas till något fullständigt motbjudande.
Signerad av regissören Brandon Cronenberg bjuder ”Infinity Pool” på våld och störtmycket äckelpäckel när Alexander Skarsgård lurar döden på solig semesterort. Och ja, om regissörsnamnet Cronenberg klingar bekant så är det sonen till David Cronenberg. Alltså mästaren av body-horror.
 
Brandon verkar nu med andra ord i farsans fotspår. Något han har gjort sedan några år tillbaka med existentiella rysare som ”Antiviral” och ”Possessor”. Men frågan om hans senaste film, ”Infinity Pool”, är hans starkaste giv hittills? Från och med idag kan du se filmen på video-on-demand. Men förbered dig på att du kommer slungas in i en brutal mardrömstripp där äckelfaktorn pumpats upp på det sätt som endast far och son Cronenberg kan göra. Om du sett pappa-Cronenbergs ikoniska filmer som ”Flugan” och ”Videodrome” så vet du vad som väntar.
 
I ”Infinity Pool” spelar Alexander Skarsgård en författare med skrivkramp. För att återfå inspirationen drar han på solsemester som kanske inte riktigt blir som han tänkt sig. Efter en tragisk olycka och ett möte med förföriska Gabi (spelad av vår nya scream queen Mia Goth) förvandlas allt till en vedervärdig och våldsam mardröm.
 
 
”En orgie av samtida existentiella frågeställningar i ett förutsägbart våldsamt format. Äckligt och välspelat med Alexander Skarsgård i en av huvudrollerna.”, skriver MovieZines recensent Katarina Emgård i sin recension och gav filmen betyget 3/5.
 
Från och med idag hittar du ”Infinity Pool” på video-on-demand-tjänster som SF Anytime.
| 24 juli 2023 06:00 |