Film

Skribent

Oskar Möller

31 juli 2023 | 11:00

Fasansfullt bra: "Talk to Me" skrämmer upp flest sen indieskräckisen "Hereditary"

Vi har nyligen haft en exklusiv intervjun med ena halvan av brödraduon bakom sommarens oväntade skräckhit "Talk to Me". Nu vinner filmen ovanligt stora framgångar på biograferna i USA för en indieproduktion av två debutanter.
Framgångssagen för Youtubefenomenet RackaRacka aka bröderna Danny och Michael Philippou fortsätter. Ikoniska indiestudions A24:s senaste släpp "Talk to Me" firar just nu ett veritabelt segertåg i USA med den bäst säljande premiären för studion sedan Ari Asters monsterhit "Hereditary".
 
Danny Philippou sällar sig inte riktigt till den moderna skräckvågens stora namn Ari Aster och Jordan Peele som en hundraprocentig auteur då han samarbetade kring filmens manus ihop med andra men framgången är inte desto mindre spektakulär - "Talk to Me" gick från en relativt blygsam produktion som kämpade att bli plockad av de stora studiorna till en megahit som lanserade framtidens stjärnor inom filmindustrin och sätter australiensisk talang på kartan.
 
Filmen spelades in och rollbesattes av lokala talanger som tidigare okända Sophie Wilde som fick mycket fin kritik för sin huvudroll som redan nu kan klassas som ett stort genombrott för hennes karriär. Även Joe Bird hyllades för sin roll.
 
 
Med över 10 miljoner dollar intjänade dollar sin öppningshelg (filmen spelas på hela 2340 dukar) har bröderna säkrat sin framtid i Hollywood enligt Deadline. Filmen har erhållit det unikt höga betyget B+ för en skräckrulle på den ansedda ratingsajten Cinemascore. Hos oss kammade filmen hem fyra av fem och kallades obehagligt njutningsfylld.
 
Med en kommande Street Fighter-rulle på väg och snack om en eller två uppföljare har bröderna Philippou redan säkrat sin framtid i drömfabriken - vi kan knappt bärga oss för att se vad som kommer härnäst!
| 31 juli 2023 11:00 |