Film

Skribent

MovieZine

31 juli 2023 | 08:00

Från skräck till slagsmål -  regissörerna bakom "Talk To Me" gör ny "Street Fighter"-rulle

Bröderna Danny och Michael Philippou, regissörsduon bakom den omtalade skräckfilmen Talk to Me, kommer byta läbbiga händer mot hårt knutna nävar. Deras nästa projekt blir en adaption av den populära spelserien Street Fighter.
Danny och Michael Philippou, också kända från sin Youtube-kanal RackaRacka, kommer att regissera Legendarys adaption av “Street Fighter”. Det blir inte första gången Hollywood gjort film av fightingspelet - redan 1994 gjordes ett (misslyckat) försök med Jean-Claude van Damme i huvudrollen.
 
Men nu är det alltså bröderna Philippous tur att försöka. Som tur är verkar de brinna för projektet, åtminstone enligt den intervju MovieZines Oskar Möller gjorde med Danny Philippou inför premiären av “Talk to Me”.
 
- Vi var de största spelnördarna när vi växte upp. Jag älskar "Street Fighter". Vi har till och med gjort en video på street-fighter på RackaRacka tidigare för många år sedan. Tanken på att göra den filmen är så otroligt spännande.
 
Bröderna har  som sagt- till många fans fötrjusning redan tagit sig an de ikoniska spelfigurerna i en actionfylld och komplett galen treminutersvideo (se nedan).
 
 
Exakt vad kommande "Street Fighter" kommer handla om, och vilka karaktärer som kommer vara med, är inte klart, men en het gissning är att vi kommer få se de ikoniska slagskämparna Ryu och Chun-Li, som är Dannys favoriter att spela som (han anser också att de är spelens sexigaste karaktärer).
 
Vilka skådespelare som hade passat för rollerna vågar Danny däremot inte spekulera i än - inte minst för att inte stöta sig med några filmstudior men förmodligen kommer många vara intresserade efter det fina mottagandet av "Talk to Me".
 
- Det är så tidigt i processen och det är ju strejk så vi har inte ens ett manus än...
 
Vi lär med andra ord få vänta ett tag innan vi får se bröderna Philippous vision för “Street Fighter” på biodukarna. Tills dess kan man alltid spela det hyllade senaste spelet i serien, “Street Fighter 6”, som släpptes för bara ett par månader sedan.
 
Är ni taggade på att se bröderna Philippou göra film av "Street Fighter"?
| 31 juli 2023 08:00 |