Film

Skribent

Richard Hammar

2 april 2017 | 15:00

Överlevnads-skräckspelet "We Happy Few" blir film

En film av det kommande dystopiska indie-spelet "We Happy Few" är på gång. Filmen är i mycket tidigt utvecklingsstadie.
Variety rapporterar att utvecklaren Compulsion Games samarbetar med "Pitch Perfect"-producenten Gold Circle Entertainment och producenten av den nyligen meddelade "Sleeping Dogs"-filmen, DJ2 Entertainment, på projektet.
 
Spelet "We Happy Few" är fortfarande i Early Access och har inget fast datum än för den färdigställda versionen. Compulsion Games avslöjade på Twitter att filmen fortfarande är en lång väg bort och att fans "kommer att se spelet färdigt långt innan filmen kommer ut". Alltså finns inget manus än och ännu mindre några skådespelare tillsatta till projektet.
 
Förmodligen är det en bra idé att låta folk få hinna köpa och spela spelet innan man trycker in för mycket pengar i en film. TV-spel är och verkar förbli ett hett område att föra över till stora duken för olika studios, trots att de flesta hittills misslyckats.
 
 
"We Happy Few" är berättelsen om en ett gäng måttligt hemska människor som försöker fly från en livstid av glada förnekelser. Beläget i en drog-driven, retrofuturistisk stad i ett alternativt 1960-tals England, måste du se till att smälta in bland andra invånare, som har sin egen uppsättning av "inte så vanliga regler".
 
Spelet siktar på att släppas till PC, Mac och Xbox One. 
 
Vad tror ni, låter spelet "We Happy Few" intressant och är en filmversion en bra idé? Kommentera nedan.
| 2 april 2017 15:00 |