Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 mars 2023 | 08:50

”Indiana Jones and the Dial of Destiny” får världspremiär i Cannes

Man blir aldrig för gammal för en galapremiär på franska rivieran. Harrison Ford beger sig till världens främsta filmfestival.
Den femte ”Indiana Jones”-filmen ser ut att få sin världspremiär i Cannes, över en månad innan den ordinarie premiären.
 
Enligt Hollywood Reporter siktar Disney på att låta den gamle arkeologen utforska stranden, lyxhotellen och paparazzi-blixtarna med en pampig röda mattan-premiär. Världens främsta filmfestival håller vanligtvis dörren öppen för ett par stora blockbusters från Hollywood (i fjol var det ”Top Gun: Maverick”), och även den senaste ”Indiana Jones”-filmen visades där år 2008.
 
”Indiana Jones and the Dial of Destiny” blir den femte och sista filmen om en av biodukens mest ikoniska hjältar. Harrison Ford återvänder i sin roll, i sällskap av Phoebe Waller-Bridge som spelar hans guddotter. Skurkerierna står Mads Mikkelsen för.
 
 
Indy har nu blivit hela 70 år gammal (Ford är 80 i verkligheten). Men i några scener kommer vi att få möta vår hjälte som ung på nytt, med hjälp av digitala effekter.
 
James Mangold tar över regin från Steven Spielberg som tacklade de fyra tidigare äventyren. Biopremiär för oss vanliga dödliga blir det 28 juni.
 
Årets Cannes Film Festival pågår mellan 16-27 maj.
| 28 mars 2023 08:50 |