Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 juni 2015 | 09:00

”Independence Day 2” byter namn

Titeln ”Independence Day: Resurgence” och mycket annat avslöjades under nattens livesända event.
Roland Emmerich och hans skådespelare tog en paus från den pågående inspelningen av ”Independence Day 2” för att bjuda fansen världen över på skvaller och nyheter. Under nattens livesända presskonferens fick vi bland annat reda på den nya titeln. Glöm ”Independence Day 2” - nu är det ”Independence Day: Resurgence” vi ser fram emot om lite drygt ett år.

Här är ytterligare några godbitar som regissören och resten av gänget kunde avslöja:

- Händelserna i första ”Independence Day” refereras till som ”War of 1996”. Uppföljaren kommer delvis handla om en efterkrigs-generation.

- Roland Emmerich var länge tveksam till en uppföljare. Han ändrade åsikt när han spelade in ”2012” och fick se vilka effekter man kan skapa idag.

- Filmen utspelar sig år 2016. Jeff Goldblums karaktär är nu chef på Earth Space Defense, som ansvarar för att skydda Jorden. 

- Sela Ward spelar president Lanford, som sägs vara mer aggressiv än president Whitmore (Bill Pullman är också tillbaka i sin roll). Jorden har varit redo för en ny attack i 20 år, och hon är beredd att ta till med hårdhandskarna om så behövs.

- Jessie Usher spelar Dylan Hiller (som till Will Smiths karaktär, som själ inte återkommer i uppföljaren). Han har växt upp i skuggan av en far som räddade världen.

- Sändningen skedde från inspelningsplatsen som föreställer en månbas, där Roland Emmerich kunde visa upp jetfighters byggda av människor med hjälp av utomjordisk teknologi. ”Vi kan inte bygga sådan teknologi men vi kan återanvända den”, säger Emmerich. 

I filmen syns också Vivica A. Fox, Liam Hemsworth och Maika Monroe. Spana in de första bilderna från inspelningen nedan, och presskonferensen i sin helhet går att se här."Independence Day: Resurgence" får svensk biopremiär 1 juli 2016.
| 23 juni 2015 09:00 |