Film

Skribent

MovieZine

1 december 2023 | 04:00

Inatt på tv: En av Robin Williams bästa filmer fyller 30 år - "hejdlöst rolig!"

Robin Williams bästa roll - en rar äldre nanny med en hemlighet...
Det här är tveklöst en av Robin Williams bästa och mest ikoniska komedier: "Välkommen Mrs. Doubtfire" visas på tv inatt.
 
Han spelar pappan som förlorar vårdnadstvisten om sina barn. Och eftersom det är en amerikansk komedi kommer han på den självklara lösningen: att klä ut sig till kvinna när exfrun letar barnflicka. Så föds den äldre Mrs. Doubtfire...
 
"En hejdlöst rolig och välskriven komedi där Williams gör det han gjorde bäst – underhålla" kan du läsa i MovieZines recension.
 
 
Williams var på toppen av sin karriär tack vare filmer som "Döda poeters sällskap", "Good morning, Vietnam" och tecknade "Aladdin". 1993 års "Mrs. Doubtfire" befäste än en gång honom som en unik talang, en oslagbar improvisatör och en man (eller kvinna, när han vill) med tusen ansiktsuttryck och röster.
 
Chris Columbus ("Harry Potter") står för regin. I övriga roller får vi se Sally Field, Mara Wilson, Matthew Lawrence och Lisa Jakub.
 
Robin Williams tog tragiskt nog sitt liv vid 63 års ålder, och är enormt saknad av alla sina fans.
 
Men nu talas det om att vi kan få se mer av Mrs. Doubtfire. Som en hyllning till Williams vill regissören Chris Columbus gräva fram allt inspelat material och klippa ihop det till en bakom-kulisserna-dokumentär.
 
Här kan du se "Välkommen Mrs. Doubtfire":
 
• Inatt kl. 00:10 på Sjuan
• Natten till tisdag kl. 00:00 på TV12
• Streama på Disney+
 
| 1 december 2023 04:00 |