Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 november 2023 | 08:40

Vi kan få se mer av Robin Williams som Mrs. Doubtfire

Regissören Chris Columbus pratar om uppföljaren som aldrig blev av.
I komedin "Mrs. Doubtfire" från 1993 spelar Robin Williams pappan som blivit fråntagen vårdnaden om sina barn. En plötslig idé får honom att klä ut sig till en äldre dam och söka jobbet som barnens nanny.
 
Nu fyller filmen 30 år, och i samband med det berättar regissören Chris Columbus om komikerns ovanliga arbetssätt, och planen för en ny dokumentär som går bakom kulisserna.
 
- Tidigt i processen sa han till mig: "Du chefen, så här gillar jag att jobba om det går bra för dig. Jag gör 3-4 tagningar enligt manus, och sedan kan vi leka runt." Han menade att han ville improvisera. Och exakt så filmade vi varenda scen. Först sa han sina repliker, sen fick han vara fri och det var verkligen en syn. Ingen visste vad han skulle säga.
 
Det var enbart när teamet fick slut på film som Williams behövde hejda sig. Men hans improvisation ledde till att det finns mängder av kul material som ingen någonsin har sett.
 
 
Nu hoppas Chris Columbus sätta ihop en dokumentärfilm som visar arbetet bakom "Mrs. Doubtfire". Hela 600 kilometer film ligger och samlar damm i någon lagerlokal.
 
- Jag har runt 972 lådor av film från "Mrs. Doubtfire", bortklippta scener och bakom-kulisserna-material som förvaras någonstans. Vi skulle vilja anlita en klippare som tittar igenom allt. Vi vill visa upp Robins arbetsprocess. Det finns något magiskt där, det vore kul att dyka in i.
 
I intervjun med Business Insider avslöjar regissören också att det fanns planer på "Mrs. Doubtfire 2". De skrotades efter Robin Williams död 2014.
 
- Vi pratade inte uppföljare förrän året han gick bort. Det var sista gången jag träffade Robin. Vi hade ett väldigt starkt manus. Allt han frågade var: "Måste jag vara i dräkten lika mycket, chefen?" Det var fysiskt krävande och han var ju äldre. Så vi pratade om att dra ner på karaktären Doubtfire.
 
- Men sedan gick han bort så nu blir det aldrig någon uppföljare till "Mrs. Doubtfire".
| 22 november 2023 08:40 |