Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 december 2023 | 08:45

Ikväll på tv: Batman-filmen som dragit in mest pengar av dem alla

"The Dark Knight Rises" slog ett dyrbart rekord som först sattes av dess föregångare, och ikväll kan du se den på Kanal 9.
Från början var Christopher Nolan tveksam till att åtevända för en tredje film, men ändrade sig efter att tillsammans med sin bror Jonathan Nolan och "Batman Begins" manusförfattare David S. Goyer ha kommit på ett tillfredsställande sätt att avsluta trilogin på.
 
Och publiken kunde bara instämma. "The Dark Knight Rises" blev den andra filmen i serien, efter föregångaren "The Dark Knight", att dra in mer än 1 miljard dollar världen över. Det gör fortfarande filmen till den mest inkomstbringande Batman-skrönan någonsin. 
 
Bonustrivia: Anne Hathaway, som spelar Selina "Catwoman" Kyle mot Christian Bales Batman, hade redan blivit castad som stjälande katt-karaktär i en superhjältefilm - nämligen Sam Raimis nerlagda "Spider-Man 4". Något skådespelerskan pratade om i en aktuell intervju med Variety:
 
- Jag provade aldrig dräken och läste inte ett manus efter provspelningen. Jag fick rollen och, ja, det bara... Det är förmodligen mer producenternas historia att berätta än min, om de någonsin skulle bestämma sig för att berätta den.
 
Men det är inget hon gråter några tårar över idag.
 
- Om "Spider-Man 4" hade blivit gjord, vet jag inte om jag skulle ha övervägts för "The Dark Knight Rises". Kanske skulle Christopher Nolan ha sagt "nej, hon är upptagen i ett annat universum".
 
Här kan du se “The Dark Knight Rises”:
 
• Ikväll 22:00 på Kanal 9
• Streama på HBO Max
• Streama på Prime Video
 
 
| 14 december 2023 08:45 |