Film

Skribent

Alexander Svensson

18 maj 2024 | 07:00

Ikväll på tv: Noomi Rapace gör Hollywooddebut i actiondeckare med Robert Downey Jr

Elementärt, min kära Noomi.
Guy Ritchie, Robert Downey Jr. och Sherlock Holmes visade sig 2009 vara en match made in heaven. Ritchies actionfyllda tolkning av Arthur Conan Doyles ikoniska karaktär, ihop med Downeys insats i huvudrollen ledde till en älskad actionrulle, och uppföljaren var bara en tidsfråga. Redan 2011 släpptes således “Sherlock Holmes: A Game of Shadows” i vilken vår svenska stjärna Noomi Rapace för första gången fick kliva in i Hollywood-rampljuset.
 
“A Game of Shadows” följer Holmes (Downey) och hans evigt trogne följeslagare och vän Watson (Jude Law) i en kamp mot klockan för att bekämpa den ondskefulle professor Moriarty (Jared Harris). Till hjälp har de Madame Simza, en spådam spelad av Noomi Rapace.
 
Noomi Rapace som Madame Simza.
 
Rollen som Simza var Noomi Rapace första roll på engelska, och därmed även hennes första i Hollywood, där hon blev ett lockande namn efter succén med “Millenium”-trilogin här hemma i Sverige.
 
Noomi Rapace är dock inte det enda nya namnet på Sherlocks äventyr. Även Stephen Fry, en av sin generations främsta komiker, har en härlig roll som Sherlocks brorsa Mycroft.
 
Stephen Fry som Mycroft Holmes.
 
“A Game of Shadows” fick kanske inte riktigt lika bra kritik som sin föregångare, men har ändå gott om fans och bjuder på ett underhållande, spännande och actionpackat äventyr.
 
Du kan se “Sherlock Holmes: A Game of Shadows”:

● Klockan 21:00 ikväll, lördag, på Kanal 5
● Klockan 22:00 på tisdag på Kanal 9
 
| 18 maj 2024 07:00 |