Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2023 | 07:00

Ikväll på tv: Gerard Butlers påkostade sci-fi slaktades av kritiker

Inte ens publiken verkar gilla katastroffilmen med ett IMDb-betyg på 5,3.
Ikväll får vi se innebörden av en äkta katastroffilm på tv. 2017 års "Geostorm" med Gerard Butler rullar igång klockan 22 på Kanal 9. Se det som ett tv-tips, eller en varning.
 
I denna sci-fi-thriller tas klimatkrisen till nya höjder - är Butler mannen som ska rädda oss när Jorden och alla dess invånare står inför ett stort hot?
 
Efter en rad oförutsägbara naturkatastrofer kommer världens ledare fram till en okonventionell plan - att skapa ett satellitsystem som kan hålla klimatet i schack och människorna trygga. Men något går riktigt snett då nätverket som skulle skydda jorden i stället attackerar den. Tiden är knapp innan en geostorm sveper undan allt, och tar befolkningen med sig.
 
Large 473948a75d6b277214e4068f75b116af gerard butler in geostorm
 
Kritikerna var inte nådiga. "Gerard Butler kastar sig in i ännu en CGI-fest, den här gången handlar det om naturkatastrofer. ”Geostorm” är klyschig, grötig och otroligt förutsägbar", kunde man läsa i MovieZines recension. Recensionsnittet på Rotten Tomatoes ligger på 19% positiva omdömen.
 
Frågan är om ens den vanligtvis snällare publiken kände att "Geostorm" bjöd på godkänd underhållning? Publikens betyg på Rotten Tomatoes hamnade på låga 35% och på IMDb har filmen blygsamma 5,3.
 
Med en rejäl budget på 120 miljoner dollar blev "Geostorm" en av Gerard Butlers dyraste filmer... och dessvärre en av hans största biofloppar. Butler behöver dock inte vara bitter. Han fick revansch några år senare med det klart vassare katastrofdramat "Greenland".
 
Här kan du se "Geostorm":

• Ikväll 22:00 på Kanal 9
• Streama på Viaplay
• Streama på HBO Max
• Streama på Tele2 Play
| 28 september 2023 07:00 |