Klipp

Skribent

Alexander Dunerfors

29 februari 2016 | 12:45

”I år var Leo bäst av de fem nominerade”

MovieZines Viktor Jerner kommenterade Oscarsgalan live i Aftonbladet TV.
Nattens stora rysare slutade precis som många hade hoppats: med varsin Oscar i handen på Leonardo DiCaprio och Alicia Vikander. I morse gästade MovieZines Viktor Jerner studion hos Aftonbladet Morgon för att diskutera prisutdelningen.

Om DiCaprio var värd vinsten finns det ingen tvekan om:

- Absolut. De andra gångerna har det funnits skådespelare som var bättre än Leo, som när Jamie Foxx spelade Ray Charles. I år var han verkligen bäst av de här fem, det är en helt perfekt roll.

DiCaprio fick stående ovationer när han gick upp på scen för att hämta sin första Oscar. Han passade på att ägna en del av tacktalet åt miljöfrågan. Helt i linje med resten av årets Oscarsgala som färgades av bra, politiska budskap, tycker Jerner.

- Det funkade jättebra, att de vågade bli politiska och gick hela vägen med det. Särskilt rasism-frågan som genomsyrade hela galan.

Kommer vi se en förändring med mer mångfald bland de nominerade framöver?

- Akademin har redan gjort förändringar. När de nominerade hade utsetts och man såg att det inte var några färgade nominerade skådespelare överhuvudtaget, blev det naturligtvis ramaskri. De ska förändra reglerna för vilka som ska få bli medlemmar och rösta.

Se hela klippet på Aftonbladet TV.

| 29 februari 2016 12:45 |