Serie

Skribent

Alexander Svensson

14 december 2023 | 22:10

HBO bekräftar: Hyllad komediserie läggs ner efter 12 säsonger

Efter tolv säsonger har HBO stillat sin entusiasm för Larry David och lagt ner hans serie.
Simma lugnt, Larry” (eller “Curb Your Enthusiasm” som den heter på engelska) har med sina 12 säsonger blivit en riktig långkörare, men nu är det dags för den älskade sitcom-serien att gå i graven. Detta enligt HBO, som berättar att seriens kommande tolfte säsong blir den sista.
 
Seriens skapare och huvudrollsinnehavare Larry David (som i serien spelar en fiktionaliserad version av sig själv) har uttalat sig, och verkar ta det hela med ro och en stor dos humor:
 
- Nu när “Curb” når sitt slut har jag äntligen möjligheten att till slut göra mig av med den här “Larry David”-personan och bli den människa Gud avsåg att jag skulle bli - den eftertänksamma, snälla, vårdande och omtänksamma varelse jag var innan jag blev distraherad av att spela den här ondskefulla karaktären. Så “Larry David”, jag önskar dig farväl. Din misantropi kommer inte att bli saknad. Och för de som vill höra av sig till mig, ni kan nå mig hos Läkare utan gränser.
 
 
Det här är inte första gången det talas om slutet för "Simma lugnt, Larry". Tidigare i år rapporterade vi till exempel om att en av seriens manusförfattare Jon Hayman skrivit ett inlägg på Twitter/X där han implicerade att tolfte säsongen skulle bli den sista. Inlägget raderades sedan, men nu, sisådär nio månader senare, så har HBO bekräftat det hela. Larry David har dessutom vid flera olika tillfällen varit osäker på om han vill fortsätta med serien.
 
Den tolfte och sista säsongen av “Simma lugnt, Larry” har premiär på HBO den 4 februari 2024.
 
Kommer du att sakna “Simma lugnt, Larry”?
| 14 december 2023 22:10 |