Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 augusti 2016 | 10:00

Hur nära "X-Men"-filmerna ligger kommande serien "Legion"?

Bryan Singer förklarar.
Nästa år kommer Noah Hawleys ("Fargo") "X-Men"-spinoff "Legion" få premiär på den amerikanska kanalen FX, men vi har inte riktigt fått svar på om serien kommer länka till filmerna på något meningsfullt sätt. I serietidningarna är huvudkaraktären David Haller självaste Charles Xaviers son, så kopplingarna finns där, även om det är oklart om det här släktskapet även kommer vara en del av TV-serien.

Bryan Singer, som regisserat "X-Men", "X-Men 2", "X-Men: Days of Future Past", och "X-Men: Apocalypse", berättar nu i en intervju med THR hur allt hänger ihop:

- Serien är en del av X-Men-universumet, men när du ser den så behöver du inte sätta en stämpel på den, för den skulle också kunna existera själv.

Han säger också att "Legion" och en annan planerad X-Men-serie kommer att länka till framtida "X-Men"-filmer, och avslutar med en försäkran:

- "Legion" har en riktigt ambitiös och kul och väldigt unik story. 

Så det verkar alltså inte som att "Legion" kommer att återkoppla till några av de "X-Men"-filmer vi redan sett, men däremot till framtida filmer. Fast på samma gång är den fristående. Vi får nog helt enkelt vänta och se när serien får premiär under nästa år.

| 26 augusti 2016 10:00 |