Film

Skribent

MovieZine

30 april 2017 | 09:00

Hur hade "Fast & Furious 7" slutat om inte Paul Walker dött?

Manusförfattaren Chris Morgan svarar.
Den 30:e november år 2013 var en tragisk dag. Paul Walker och hans vän Roger Rodas körde av vägen i Valencia, Kalifornien, och kraschade rätt in i ett träd i en våldsam olycka som krävde bådas liv. 
 
Olyckan skedde mitt under inspelningarna av "Fast & Furious 7", vilket såklart ställde till stora bekymmer för produktionsbolaget Universal, regissören James Wan, och manusförfattaren Chris Morgan. Hur skulle de kunna färdigställa filmen när huvudrollsinnehavaren dött mitt under inspelningarna?
 
De löste som bekant problemet tillslut genom snillrik användning av CGI och sparsamma inhopp från Pauls bror, men frågan kvarstår ändå, hur hade filmen slutat om Paul Walker inte hade förolyckats?
 
I en intervju med Collider berättar Chris Morgan vad planen var:
 
- Originalslutet, om jag minns rätt, var att våra huvudkaraktärer lyckades lösa problemet och sedan bestämde sig för att återigen bli laglösa. Det var ett lite lyckligare slut som slutade med insinuationen att de alla skulle vidare mot nya stötar och nya jobb.
 
- Vad gäller själva storyn så var den faktiskt sig ganska lik. Den enda skillnaden var att vi lät Brian och Mia och deras gemensamma familj lämna actionlivet och sluta riskera allting när familjen trots allt var det viktigaste för dem. Annars hade vi nog fortsatt låta Brian lära sig balansen mellan familj och fara och anpassa hans karaktär lite.
 
| 30 april 2017 09:00 |