Film

Skribent

MovieZine

22 april 2017 | 22:00

De kunde fått rollerna i "The Fast And The Furious"

Eminem och Natalie Portman hade varit grymma i huvudrollerna, eller? Vi kollar in vilka skådisar som var aktuella när det begav sig.
Nu när "Fast & Furious 8" dominerar på biotoppen kan det vara lite kul att kolla in hur annorlunda allt kunde ha varit. För 16 år sedan var det nämligen inte solklart att Vin Diesel och Paul Walker skulle spela huvudrollerna, tvärtom. 
 

Brian O'Connor

 
 
Bortgångne Paul Walkers paradroll gick nästan till Eminem, tro det eller ej. Det här var ju under den tiden som den Detroitbaserade rapparen letade efter stora skådisgig (vilket han senare landade i 2002 års höjdare "8 Mile"). Dessutom var både Mark Wahlberg och Christian Bale påtänkta för rollen som den hippa undercoversnuten.
 

 Dominic Toretto

 
 
Det är svårt att tänka sig någon annan än mummelmästaren Vin Diesel i rollen som Dom, men vid ett tillfälle var "Deadwood"-skådisen Timothy Olyphant påtänkt för rollen. Ett alternativ som kanske hade inneburit snäppet mer karisma, men samtidigt snäppet mindre street cred.
 

Mia Toretto

 
 
Mitt under den största "Star Wars"-hajpen under det tidiga 2000-talet (för prequel-filmerna alltså) var ingen mindre än den senare Oscarsvinnande Natalie Portman aktuell för rollen som kärleksintresse åt Eminen/Brian O'Connor. Rollen skrevs ursprungligen med Eliza Dushku i åtanke, men när hon tackade nej fick producenterna leta på andra håll. Bijou Philips, Kirsten Dunst, och Jessica Biel var med i racet (höhö), men det bästa alternativet som tillslut inte fick rollen hade nog varit Sarah Michelle Gellar. Visst kan man verkligen se henne framför sig i "Fast & Furious"-serien? Rollen gick senare istället som bekant till Jordana Brewster.
 
 

Tej

 
 
Producenterna verkar ha varit starkt inriktade på att få en rappare till rollen som Tej i "2 Fast 2 Furious". Innan Ludacris fick erbjudandet övervägdes nämligen även Redman. På grund av schemakonflikter kunde han dock i slutändan inte medverka.
 

Luke Hobbs

 
 
I ett tidigt skede inför "Fast Five" var Tommy Lee Jones påtänkt för rollen som Hobbs. Anledningen till varför den istället gick till Dwayne Johnson var enligt Vin Diesel att ett fan hade föreslagit det för honom, med motiveringen att hon hade älskat att se de två skådespelarna i samma film.
 

Mr. Nobody

 
 
Universal ville inför "Furious 7" introducera en stor skådespelare i en liten roll, för att sedan bygga ut sagda roll mer i uppföljaren "Fast & Furious 8". Innan Kurt Russell tillslut skrev på hade Denzel Washington tackat nej till erbjudandet, och även Taylor Lautner och Halle Berry hade varit påtänkta. Varför Kurt Russell och Taylor Lautner skulle vara påtänkta för samma roll är det ingen som vet...
 
Finns det någon skådis som du tycker hade passat perfekt i någon av rollerna?
| 22 april 2017 22:00 |