Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 april 2017 | 06:00

”Fast & Furious 8” slår rekord som största filmpremiären någonsin

Vin Diesel, The Rock, snabba fordon, hårda knytnävar och stora stunts har visat sig vara en vinnande kombination - gång på gång. ”Fast & Furious”-filmerna har successivt tjänat mer och mer pengar sedan del 4, och nummer 8 ser inte ut att bli något undantag.
"Fast & Furious 8" är kanske inte "den bästa film vi någonsin har sett", som Vin Diesel hade lovat. Men den är iallafall den snabbaste pengamaskinen vi varit med om.
 
Efter helgens världspremiär har ”Fast & Furious 8” slagit rekord som den största premiäröppningen genom tiderna, skriver Variety. Detta tack vare imponerande intäkter på 532 miljoner dollar världen över (mer än vad de flesta filmer någonsin tjänar in). Filmen slår det tidigare rekordet som hölls av ”Star Wars: The Force Awakens". 

Med en sådan rivstart och bara tre dagar på bio kan ”Fast & Furious 8” gasa hur långt som helst. Den är redan mer framgångsrik än de fyra första filmerna i serien, men vägen till toppen är lång. ”Fast & Furious 7” lyckades få ihop magiska 1,5 miljarder dollar på bio världen över.

Klart är iallafall att vi inte har sett det sista av den här franchisen. Premiärdatum är redan satta för en nionde och en tionde film (april 2019 och april 2021).
 
 
F. Gary Gray ("Straight Outta Compton") regisserar "Fast & Furious 8", som förutom det vanliga gänget - Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson och Ludacris, med flera - introducerar Charlize Theron som skurk. MovieZines läsare ger filmen 3,8/5 i snittbetyg.
 

Läs också: Alla 8 "Fast & Furious"-filmerna rankade från sämst till bäst

 
Vad tyckte du om "Fast & Furious 8"? Kommentera nedan.
| 17 april 2017 06:00 |