Film

Skribent

Mats Karlsson

18 oktober 2013 | 23:01

"Hur är det att filma i rymden, Alfonso Cuarón?"

Den överraskande frågan fick "Gravity"-regissören på en presskonferens i Mexico City.

Att Alfonso Cuarón har gjort en riktigt, riktigt bra film är i stort sett hela filmvärlden överens om. Hyllningarna öser ner över den mexikanske regissören och med all rätt. Men inte ens Cuarón hade nog inte kunnat gissa att någon skulle vara så övertygad att filmen var inspelad i rymden.

Under en presskonferens i sitt hemland, närmare bestämt i huvudstaden Mexico City fick Cuarón frågan hur det var att spela in i rymden. Det bevisar att Cuarón har gjort ett riktigt imponerande jobb, om en filmjournalist tror att Cuarón och hans filmteam faktiskt åkte upp i rymden för att spela in "Gravity". Självklart är det lätt att göra sig rolig åt en sådan impulsiv frågeställare, men Cuarón förklarade lugnt och sansat att han tog kamerorna till rymdskeppet och tillbringade 3.5 månad uppe i rymden.

Efterår kom frågeställaren fram till Cuarón och avslöjade att han hette Carlos "El Capi" Perez och jobbar på humorprogrammet Deberian Estar Trabajando. Frågan han ställde skulle vara ett skämt, fast Cuarón spelade med och Perez fick inte den reaktion han troligtvis var ute efter.

Kolla in den spansktalande intervjun nedan.

| 18 oktober 2013 23:01 |