Serie

Skribent

Alexander Kardelo

7 mars 2023 | 08:40

Hulu hoppar av Martin Scorseses ”Devil in the White City”

Nytt bakslag för Martin Scorseses och Leonardo DiCaprios otursförföljda miniserie, som varit på väg att filmas i över tio år.
Seriemördarthrillern ”Devil in the White City” har stött på ytterligare problem. Bara månader efter att Keanu Reeves hoppade av huvudrollen säger Hulu tack och hej till den planerade miniserien.
 
Den amerikanska streamingtjänsten, som ägs av Disney, hade också pratat med Jude Law och Jeremy Allen White (”The Bear”) om huvudrollerna. Matt Ross var senast aktuell som regissör efter att Todd Field (”Tár”) lämnat projektet. Nu ska producenterna försöka övertyga andra streamers och tv-bolag att satsa på projektet, som verkar närmast drabbat av en förbannelse vid det här laget.
 
Martin Scorsese och Leonardo DiCaprio kvarstår som producenter, skriver Hollywood Reporter.
 
För några år sedan var tanken att Scorsese skulle regissera DiCaprio i huvudrollen och ta ”Devil in the White City” till bioduken. Leo har suttit på rättigheterna sedan 2010 och innan dess var Tom Cruise sugen på en filmatisering av thrillern.
 
”Devil in the White City” bygger på Erik Larsons roman med samma namn, och handlar om en artikekt och visionär som har stora planer för 1893 års Chicago World’s Fair, samtidigt som Amerikas första moderna seriemördare H.H. Holmes härjar i skuggorna. Det låter onekligen som ett spännande projekt - om de bara får till den där adaptionen någon gång.
| 7 mars 2023 08:40 |