Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 februari 2012 | 14:01

"Hugo Cabret" inviger BUFF

103 filmer under fem dagar. Mängder av Sverigepremiärer. Invigning med "Hugo Cabret" i 3D. En serie med fokus på amerikansk ungdomsfilm. Diskussioner om situationen för barn- och ungdomsfilmen i Sverige. Det är några av sakerna som står på programmet under BUFF Filmfestival 2012.

Årets program kännetecknas av filmer som speglar vad det innebär att vara barn eller ung idag, om att skapa sig en identitet och att tro på sig själv, skriver festivalen i ett pressmeddelande. Bland de mer omtalade filmerna märks franska "Tomboy" och norska "Kompani Orheim", som nyligen vann Dragon Award på Göteborg Film Festival.

SCREEN är namnet på BUFF:s mötesplats för unga filmare. I år fokuserar man bland annat på casting och har bjudit in Katja Wik, casting director på ”Play”, som tillsammans med två av filmens unga skådespelare berättar om arbetet med filmen.

Den 29:e upplagan av BUFF invigs tisdagen den 13 mars med filmen som fick flest Oscarsnomineringar av alla i år: ”Hugo Cabret” i regi av Martin Scorsese. 

| 17 februari 2012 14:01 |