Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 september 2021 | 22:10

Howard Shore återvänder till "The Lord of the Rings" med ny musik

Kompositören Howard Shore plockade hem tre Oscars för sin musik till Peter Jacksons "Sagan om ringen"-trilogi, nu kan han få återvända till Midgård på nytt.
Deadline rapporterar att Amazon Prime Video håller på att förhandla med Howard Shore om att skriva musiken till deras påkostade "The Lord of the Rings"-serie. Shore har tidigare skrivit musiken till både Peter Jacksons "Sagan om Ringen"- och "The Hobbit"-trilogier. 
 
Den första säsongen av "The Lord of the Rings" kommer få premiär den 2 september nästa år hos Amazon Prime Video, vilket betyder att det fortfarande finns gått om tid att skriva färdigt musiken tills dess. Amazon Studios har däremot inte bekräftat nyheten officiellt ännu, men med tanke på att man planerar att lägga 465 miljoner dollar på den första säsongen - så finns det troligtvis ganska goda förutsättningar för att övertyga Shore att återvända till den värld han hjälpte Peter Jackson att väcka till liv.
 
Utöver sitt arbete med musiken till Peter Jacksons filmer så har Shore även skrivit musiken till filmer som "The Aviator", "Gangs of New York", "A History of Violence", "Hugo" och "Twilight"-filmerna.
 
 
Den andra säsongen av "The Lord of the Rings" kommer att börja spelas in redan i januari 2022, men då flyttar produktionen från Nya Zeeland till Storbritannien. En nyhet som tidigare har fått både fans och skådespelare från långfilmerna att reagera negativt... så kanske är vetskapen om att Shores musik kan vara på ingång något som kan vända tillbaka fansens förhoppningar igen.
 

Läs också: Inspelningarna av "The Lord of the Rings" flyttas till Storbritannien

 
Vad tycker du om Shores musik i "Sagan om Ringen"-filmerna? Kommentera gärna nedan!
| 19 september 2021 22:10 |