Spel

Skribent

David Grundström

3 september 2017 | 18:00

Här är höstens 7 hetaste spelsläpp

Spelhösten har kickat igång och vi ser ut att ha många godbitar att se fram emot. MovieZines spelskribent David Grundström listar de sju fetaste spelsläppen i höst!
Hösten är alltid den mest hektiska perioden i spelvärlden, tiden på året då de flesta stora titlar släpps. Som spelskribent är det både den roligaste samt stressigaste perioden på året. Det finns så mycket att spela, men så lite tid. Såhär i lugnet före stormen kan det därför vara passande att peppa inför årets kommande stora spelsläpp.
 
Här är min lista på de sju fetaste släppen under spelhösten:
 

1. Destiny 2

 
 
I september är det till slut dags att få lägga vantarna på "Destiny 2", ett spel jag fick provspela redan i maj och har varit väldigt förväntansfull inför sedan dess. Löften om en tyngre story, mer innehåll och såklart mer loot hoppas jag på infrias när vi får ta rollen som jordens väktare igen. Du kan förvänta dig fler intryck och åsikter om "Destiny 2" här på MovieZine under månaden som kommer!
 
"Destiny 2" släpps till Playstation 4 och Xbox One den 6:e september, och till PC den 24:e oktober.
 

2. Middle-Earth: Shadow of War

 
 
Näst på tur är "Middle-Earth: Shadow of War", uppföljaren på "Shadow of Mordor". Här kontrollerar vi Talion medan han samlar en armé för att strida mot Sauron och hans horder av orcher. Det första spelet var en riktig sleeper hit, och det skall bli väldigt kul att se hur det fungerar att bygga vidare på detta spel. Trots att jag är skeptisk till de mikrotransaktioner som spelet kommer ha.
 
"Middle-Earth: Shadow of War" släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 10:e oktober.
 

3. The Evil Within 2

 
 
"The Evil Within 2" är ett spel från Shinji Mikami, mannen bakom det första "Resident Evil". Han är något av en gudfader för skräckspel, och jag är väldigt nyfiken på hur denna uppföljare från 2014 års "The Evil Within" tar form. Det första spelet fick kritik för sin otydliga handling och utdragna speltid, samtidigt som det hyllats för själva spelmekaniken och dess skräckmoment. Lyckas uppföljaren slipa på detta tillräckligt för att detta skall bli det självklara Halloween-spelet i år?
 
"The Evil Within 2" släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 13:e oktober.
 

4. Super Mario Odyssey

 
 
Det är länge sedan jag på riktigt såg fram emot ett nytt Super Mario-spel, men med "Super Mario Odyssey" är jag otroligt peppad. Mina favoritspel i den italienska rörmockarens långa CV är "Super Mario 64" och "Super Mario Sunshine". Det vill säga de stora 3D-baserade spelen, och det är denna kategori som det kommande spelet till Nintendo Switch tillhör. Det ser ut att bjuda på rolig spelmekanik och enorma världar vilket med all säkerhet kommer betyda otaliga timmar som försvinner.
 
"Super Mario Odyssey" släpps till Nintendo Switch den 27:e oktober.
 

5. Wolfenstein II: The New Colossus

 
 
 Jag har tjatat en hel del om min kärlek till "Wolfenstein: The New Order" i tidigare publicerade texter, och min pepp inför uppföljaren "Wolfenstein II: The New Colossus". Ett spel jag fick möjligheten att provspela i juli, någonting som bara ökade min peppfaktor. Jag förväntar mig urflippade actionscener, möjligheten att besegra mitt motstånd på många olika sätt och ett färgglatt karaktärsgalleri.
 
"Wolfenstein II: The New Colossus" släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 27:e oktober.
 

6. Call of Duty: WWII

 
 
"Call of Duty" är en spelserie som känts urvattnad ett bra tag nu. Med årets "Call of Duty: WWII" verkar det dock ske stora förändringar! Spelet återgår till sina rötter, det vill säga med fokus på Andra Världskriget istället för nutida eller framtida konflikter. Jag är väldigt nyfiken på hur detta till slut blir, för kärnan i "Call of Duty" är verkligen bra spel. Det har bara känts som säkra kort och lite variation på senare tid. Om allt går rätt så är detta inte längre fallet när spelhösten är över.
 
"Call of Duty: WWII" släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 3:e november. 
 

7. Star Wars Battlefront II

 
 
2015 släpptes "Star Wars Battlefront", ett spel med stora stridsfält i Star Wars-universumet där du har möjlighet att strida till fots eller i galaxens ikoniska fordon. Det fick dock en hel del kritik för att inte innehålla något enspelarläge. Detta är någonting som svenska utvecklarna DICE ger svar på tal i med det kommande "Star Wars Battlefront II". Här finns det, utöver det självklara flerspelarläget, en enspelarkampanj med originell story som utspelar sig precis innan händelserna i "Star Wars: The Force Awakens".
 
"Star Wars Battlefront II" släpps till Playstation 4, Xbox One och PC den 17:e november.
 
Vilka spel ser du fram emot under hösten? Lämna gärna en kommentar nedan.
| 3 september 2017 18:00 |