Serie

Skribent

Anders Eklöf

18 augusti 2021 | 16:11

Hör Chadwick Boseman en sista gång i "What If...?"

I det senaste avsnittet av "What If...? på Disney+ får vi en verklighet där T'Challa blev Star Lord istället för Black Panther, en sista gång efter hans tragiska bortgång.
I augusti förra året gick "Black Panther"-skådespelaren Chadwick Boseman tragiskt bort, 43 år gammal, till följderna av cancer. 
 
I det senaste avsnittet av den animerade Marvel-serien "What If...?" på Disney+, som bjuder på alternativa tolkningar av olika händelser från filmerna, får vi se höra honom som karaktär T'Challa igen en sista gång. 
 
Istället för att bli kung av Wakanda och bli superhjälten Black Panther får vi se T'Challa bli upplockad av Yondu och hans Ravagers, vilket gör att det blir han som får Star Lord-titeln istället för Peter Quill (som i "Guardians of the Galaxy"-filmerna). 
 
Här är Star Lord fortfarande något av en godhjärtad tjuv som stjäl från de rika, men han är också något av en "Robin Hood"-typ som ger det han tar till de fattiga och föredrar att hjälpa de i nöd framför att bli rik på sina stölder. Det är intressant att få se en annan tolkning av karaktären, med drag från T'Challa. 
 
- Ingen av oss hade någon aning om vad han gick igenom privat under den här tiden. Han var bara så otroligt positiv och peppad över att få spela den här specifika versionen av T’Challa, eftersom den var så annorlunda. Det var ett sätt för honom att kunna spela en kung utan att behöva bära manteln… och allt vad det innebär. Han kunde vara lite mer skämtsam och komma med en annan ton till T’Challa, som han såg fram emot att få visa upp för publiken. Det var en ära att ha med honom och han gjorde ett fantastiskt jobb, har regissören Brian Andrews sagt till MovieZine
 
Ett väldigt komiskt inslag är att Thanos (återigen med röst av Josh Brolin) dyker upp, fast i en snällare version som T'Challa lyckats övertyga att massmord inte är en särskilt bra idé. Ett återkommande skämt i avsnittet är att de andra gör narr av honom för sina tidigare knäppa tankar, vilket blir både skojigt och en aning mörkt. 
 
 
Avsnittet är helt klart ett fint och värdigt avsked till skådespelaren Chadwick Boseman, som jag verkligen kan rekommendera till alla fans av "Black Panther". I trailers har vi fått se T'Challa kämpa sida vid sida med Avengers, så det återstår att se om vi får höra honom igen i kommande avsnitt. 
 
Vad tycker du om "What If...?" än så länge? Vad tyckte du om hyllningen till Chadwick Boseman? 
 
| 18 augusti 2021 16:11 |