Film

Skribent

Andreas Samuelson

9 juni 2022 | 11:30

Hopkins blir robot i Zack Snyders nya sci-fi

Sir Anthony Hopkins lånar ut sin röst till Snyders nya science fiction-äventyr ”Rebel Moon”.
Snyder fortsätter sitt lukrativa samarbete med Netflix när han regisserar filmen som utspelas på en fridfull koloni på kanten av galaxen. Handlingen följer en kvinna (Sofia Boutella, ”Climax”, ”Atomic Blonde”), med ett mystiskt förflutet, som ger sig ut för att finna krigare när hennes samhälle hotas av en tyrannisk regent.
 
Deadline skriver att det nu är klart att Oscarsvinnaren Anthony Hopkins, som vann sin andra statyett för ”The Father” i fjol, skrivit på för filmen. Han kommer ge stämman till Jimmy, en mekanisk men känslosam krigsrobot som en gång i tiden försvarat den slagne kungen.
 
Andra klara skådespelare är Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Doona Bae (”Sense8”), Ray Fisher (”Justice League”), veteranen Cary Elwes och Corey Stoll ”(House of Cards”). Filmen är den första under Netflix nya partnerskap med Snyder, Deborah Snyder och Wesley Collers produktionsbolag The Stone Quarry Productions.
 
Snyder bevisade med fjolårets ”Army of the Dead” att han fortfarande kan leverera underhållande popcornfilm och med Hopkins alltid stabila närvaro blir det spännande att se vad han kan göra med för honom den mer obekanta science fiction-genren.
| 9 juni 2022 11:30 |