Film

Skribent

Mats Karlsson

4 december 2013 | 22:01

Hon blir Wonder Woman i "Batman vs. Superman"

"Fast & Furious 6"-skådisen Gal Gadot är klar för rollen som amazonkvinnan Wonder Woman.

Det har tisslats och tasslats om att Wonder Woman skulle kunna dyka upp i Zack Snyders "Batman vs Superman" och nu bekräftar Warner Bros det i ett pressmeddelande. Det blir Gal Gadot ("Fast & Furious 6") som har fått den åtråvärda rollen och gör därmed Henry Cavill (Superman) och Ben Affleck (Batman) sällskap.

- Wonder Woman är tveklöst den mest kraftfulla kvinnliga karaktären och är dessutom fansens stora favorit i DC:s universum. Gal (Gadot) är inte bara en enastående skådespelerska, hon har också den magiska kvaliteten som gör henne perfekt för rollen. Vi ser fram emot att låta publiken upptäcka Gals inkarnation till denna älskade karaktär, säger Zack Snyder.

Gal Gadot konkurrerade ut bland andra Olga Kurylenko ("Oblivion") i kampen om rollen.

Wonder Woman är en riktigt gammal trotjänare hos DC Comics. Hon framträdde för första gången 1941 och anses fortfarande vara den populäraste kvinnliga superhjälten. Wonder Woman kan flyga och sägs vara lika stark som Superman. Hon har även sitt gyllene lasso som tvingar personen i lassot att lyda och tala sanning. Wonder Woman är också en av grundarna till Justice League of America, som Warner Bros också ska filmatisera framöver.

Vi kan även förvänta oss att fler medlemmar från Justice League of America kommer att dyka upp i "Batman vs. Superman", enligt Variety. Och vi väntar fortfarande på att höra om skurken blir Lex Luthor, som det har ryktats om länge.

"Batman vs. Superman" får biopremiär 17 juli 2015.

| 4 december 2013 22:01 |