Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 december 2022 | 08:30

"Holy f**k!" James Cameron lovar en helt galen "Avatar 4"

Regissören bakom "Avatar" hoppas få göra minst sju långfilmer om det naturälskande Na'vi-folket.
Efter 13 års väntan är "Avatar"-uppföljaren äntligen klar. Spektakulära och emotionella "Avatar: The Way of Water" (läs vad vi tyckte om filmen här!) går upp på bio nästa vecka och kommer bli startskottet för en lång rad av uppföljare - om biljettintäkterna levererar.
 
Vi vet iallafall att "Avatar 3" redan är inspelad, men James Cameron har ytterligare två manus klara. I en ny intervju berättar han att studion har fått läsa "Avatar 4" och utbrast: "Holy fuck!"
 
- Jag kan inte berätta detaljerna, men när jag lämnade in manus till "Avatar 2" fick jag tillbaka tre sidor med kommentarer från studion. Och när jag lämnade in manus för "Avatar 3" fick jag en sida, så det blev allt bättre. När jag lämnade in manus för fyran så skickade chefen mig ett mail och skrev: "Holy fuck". Och jag frågade: "var är kommentarerna?" Och hon svarade: "Där är de".
 
- För den filmen blir galen, på ett bra sätt, säger Cameron till Collider och tillägger:
 
- Man tror att man vet var den är på väg men man har ingen aning.
 
 
James Cameron fick möjligheten att spela in "Avatar 2" och "Avatar 3" samtidigt, som ett riktigt påkostat filmprojekt. För att motivera sina skådespelare fick de även möjligheten att läsa alla fyra manus på förhand.
 
- Det kändes som rätt tillvägagångssätt. Jag ville visa dem var det hela är på väg, så att de är motiverade och nöjda. För storyn blir fantastisk när vi kommer till fyran och femman, som jag hoppas få göra, ta i trä - det gäller att vi är framgångsrika.
 

I en nysläppt trailer kan du höra filmlåten "Nothing is Lost" från The Weeknd och Swedish House Mafia:

 
 
Se "Avatar: The Way of Water" på bio från 14 december.
| 8 december 2022 08:30 |