Film

Skribent

Thomas Linnaeus

14 juli 2023 | 18:00

Hollywood-strejken stoppar produktionen av “Deadpool 3”

MCU:s tredje “Deadpoolrulle” stoppas efter gårdagens uppmaning till strejk
Igår inleddes strejken för skådespelarna i Hollywood, och nu meddelar Variety att produktionen av “Deadpool 3” stoppas på grund av detta. Men det är inte första gången denna storfilm, med Ryan Reynolds i titelrollen, störs av strejken i Hollywood - utan redan i maj kunde vi skriva att manusarbetet med filmen hade påverkats.
 
På grund av manusförfattarnas pågående arbetskonflikt, får nämligen inget nytt material skrivas in i manuset under själva produktionen. Så räkna inte med några spontana improvisationer från Reynolds, som fick titulera sig som manusförfattare i förra filmen. Om det ändå händer i “Deadpool 3” - bryter Reynolds mot de regler manusförfattarnas fackförbund Screen Writers Guild of America har satt upp.
 
I den tredje filmen om den pistolskjutande superhjälten, återvänder även Hugh Jackman som Wolverine och Jennifer Garner som Elektra. “Deadpool 3” tar tydligen inspiration från både “The Flash”, där Michael Keaton återvände efter 30 år till rollen som Batman, och “Spider-Man: No Way Home” där både Tobey Maguire och Andrew Garfield återvände i spindeldräkterna.
 
Premiären för “Deadpool 3” är satt den 3 maj 2024 - om filmen kan hålla detta datum nu, är inte alls säkert. Fackförbundet SAG-AFTRA, som representerar skådespelarna i USA, består av 160 000 medlemmar (varav ca två tredjedelar är aktiva) och ett gäng av dem jobbar på denna Marvel-produktion.
 
Tror ni att det blir en lång väntetid för att återse Deadpool en tredje gång?
| 14 juli 2023 18:00 |