Film

Skribent

Thomas Linnaeus

26 maj 2023 | 13:01

Ryan Reynolds förbjuds från att improvisera i “Deadpool 3”

Under pågående strejk i Hollywood så får ingen manusförfattare arbeta - även om det är improviserade repliker.
Räkna inte med att Ryan Reynolds improviserar i “Deadpool 3”. Filmen har precis börjat spelas in och under rådande strejk i Hollywood så har reglerna för manusförfattarna blivit mer strikta. AV Club skriver att skådisar får improvisera repliker medan manusförfattare knappt får jobba.
 
Ryan Reynolds är förvisso skådespelare och huvudrollen i “Deadpool 3” - men han är även en av filmens manusförfattare vilket problematiserar produktionen. Improviserar man tillräckligt mycket, som Reynolds gjorde i “Deadpool 2”, får man titeln manusförfattare i eftertexterna.
 
Rent hypotetiskt innebär det att om filmen avviker från dess manus, så bryter den mot reglerna som manusförfattarnas fackförening har. Enligt Deadline leder detta regelbrott till “utvisning eller avstängning från facket, böter eller misstroendeförklaring”. Ganska hårda straff med andra ord.
 
Under förra strejken 2007-2008 så inleddes produktionen “X-Men Origins: Wolverine” och det var här Ryan Reynolds första gången spelade den rödklädda och vapenglada superhjälten. Manuset begränsades av strejken och en lösning på detta var att Deadpool fick sin mun igensydd...
 
Kommer Deadpool att få samma öde i nya filmen?
| 26 maj 2023 13:01 |