Skribent

MovieZine

6 april 2016 | 17:00

Hollywood-skurken Rade Serbedzija till Sverige

Birollsskådespelaren du känner igen från varenda actionthriller har fler strängar på sin lyra.
Skådespelaren Rade Šerbedžija är en av Balkans största filmexporter, om inte den allra största. Den snart 70-årige skådespelaren är flitigt anlitad när Hollywood behöver en skurk med pondus och öststatsbrytning, och har synts i lite av det mesta - ”Helgonet”, ”Snatch”, ”Mission: Impossible 2”, ”24”, ”Batman Begins”, ”Harry Potter och Dödsrelikerna”, ”Downton Abbey” och ”Taken 2” är bara ett litet axplock.

Mindre känd är kanske hans musikaliska talang, men den ska snart den svenska publiken få ta del av. I veckan tar skådespelaren Rade Šerbedžija på sig rollen som singer-songwriter och anländer i Sverige för fem spelningar.

I ett pressmeddelande får vi veta att ”Rade Šerbedžija är en av Balkans mest hyllade artister som trollbinder sin publik med smäktande ballader och fartfyllda hits som varvas med poesiuppläsning från scenen. För att skapa en storslagen Hollywood-känsla framförs repertoaren av ett sjumannaband. När Rade Šerbedžija äntrar scenen bryts barriärer och publiken möts i kärleken till hans musik.”


Šerbedžija går att höra i Kalmar (7 april), Ljungby (8 april), Malmö (9 april), Växjö (10 april) och Stockholm (13 april).
| 6 april 2016 17:00 |