Film

Skribent

Thomas Linnaeus

13 juli 2023 | 21:25

Hollywood-strejken blir betydligt värre - nu ansluter skådespelarna

Förhandlingarna mellan skådisarna och filmbolagen har inte lett någonstans - så nu utlyser fackförbundet strejk.
Nu är det bekräftat att även skådespelarna går ut i strejk, skriver Variety. Manusförfattarna strejkar fortfarande i Hollywood, och i början av juni skrev vi om att skådespelarna även var sugna att hoppa på tåget. Nu har det blivit verklighet, för efter flera veckors förhandling har nämligen skådespelarnas fackförbund, SAG-AFRA, inte kommit fram till någon ny överenskommelse med filmbolagen i Hollywood, skriver de på sin webbplats.
 
-  Hela affärsmodellen har förändrats av streaming och AI. Om vi ​​inte står upp mot detta kommer vi alla att vara i fara. Du kan inte ändra affärsmodellen lika mycket som den har ändrats och inte förvänta dig att kontraktet också ska förändras, sa fackförbundets ordförande Fran Drescher efter att beslutet hade klubbats igenom.
 
Branschorganisation AMPTP, som bland annat representerar jättarna Amazon, Apple, Disney, NBCUniversal, Netflix, Paramount, Sony och Warner Bros. Discovery, har även uttalat sig efter att förhandlingarna misslyckades:
 
- Vi är djupt besvikna över att SAG-AFTRA har beslutat att lämna förhandlingarna. Detta är fackförbundets val, inte vårt. Genom att göra det har de avfärdat vårt erbjudande om historiska förändringar. Istället har SAG-AFTRA valt att försvåra de ekonomiska förutsättningarna för tusentals som är beroende av branschen för att försörja sig, berättar en representant som Variety skriver om.
| 13 juli 2023 21:25 |