Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

4 september 2023 | 14:30

Magin bakom spelet “Hogwarts Legacy” avslöjas i ny dokumentär

I “The Wizardry Behind Hogwarts Legacy” får vi se hur Avalanche Software fick trollkarlsspelet att komma till liv.
Det har redan gått sju månader sedan “Hogwarts Legacy” släpptes och blev ett av årets hittills största succéer. En uppföljare är rimligtvis på väg, men under tiden får vi istället nöja oss med en dokumentär som nyligen fått en trailer.
 
 
Det var Under Back to Hogwarts, som är ett årligt firande av Harry Potter-världen, där Warner Bros. Games avslöjade planerna för “The Wizardry Behind Hogwarts Legacy”. Inget datum är satt, men dokumentären ska släppas under detta år.
 
Här intervjuas spelets utvecklare Avalanche Software, som berättar om produktionens utmaningar. Bland annat var själva skolan/slottet Hogwarts påfrestande att bygga och få till liv, och får även se delar av det kreativa arbetet bakom spelet.
 
“Hogwarts Legacy” släpptes i februari och redan två veckor efter releasen hade spelarna kommit upp i hisnande 267 miljoner timmar. Spelet hyllades för sin magiska skildring av trollkarlsvärlden, samtidigt som striderna ansågs vara en aning enformiga. Från oss på MovieZine blev betyget för “Hogwarts Legacy" tre av fem.
 
Vilket betyg skulle du ge “Hogwarts Legacy”?
| 4 september 2023 14:30 |