Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 maj 2023 | 09:30

"Hogwarts Legacy"-utvecklarna har redan något nytt på gång

Sysslar Avalanche Software möjligtvis med en uppföljare på det populära "Hogwarts Legacy"?
Den 10 februari släpptes äntligen spelet "Hogwarts Legacy" till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC där vi fick möjlighet att bli en elev på den magiska skolan för häxkonster och trolldom från filmerna och böckerna om Harry Potter.
 
Idag släpps även spelet till de äldre konsolerna Playstation 4 och Xbox One, så spelet som redan har sålts i stora mängder över hela världen (12 miljoner exemplar på två veckor) lär dra in ännu mer stålar nu. Spelet kommer även till Nintendo Switch den 25 juli.
 
Spelet har fått fina recensioner av både kritiker och spelare. Av MovieZine fick det betyget 3 av 5, då jag tyckte att det var "en magisk men bristande spelupplevelse".
 
 
 
Spelets regissör Alan Tew har tidigare sagt att det inte finns några planer på att släppa något DLC till "Hogwarts Legacy", men nu verkar det som att Avalanche Software har något annat på gång.
 
Det finns nämligen en annons för att gå med i teamet, där de vill anställa en software engineer för ett "ej utannonserat AAA-spel till konsol".
 
Det kan handla om något helt nytt, men min gissning är att det de redan har börjat på en uppföljare till "Hogwarts Legacy" eller något som utspelar sig i samma värld, efter de stora framgångarna.
 
Vi vet att WB Games har spelet ”Harry Potter: Quidditch Champions” under utveckling, men det här handlar alltså om något annat.
 
Vad tyckte du om "Hogwarts Legacy"? Vad hoppas du att Avalanche Software jobbar på?
| 5 maj 2023 09:30 |