Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 mars 2014 | 00:45

"Hobbit: Bort och hem igen" börjar ta form

Manusförfattaren Philippa Boyens vet vad som väntar i den tredje och avslutande filmen i Peter Jacksons trilogi.

Om bara några veckor landar "Hobbit: Smaugs ödemark" på Blu-ray och DVD. Därefter är det bara att räkna månaderna innan sagan avslutas i "Hobbit: Bort och hem igen". Peter Jacksons parhäst Philippa Boyens, som tillsammans med Fran Walsh är en av de viktigaste personerna bakom "Hobbit"- och "Sagan om Ringen"-filmerna, berättar för Empire om vad som väntar.

- Den tredje filmen finns inte. Peter klipper den nu. Den börjar ta form i en råversion. Jag ser fram emot det, eftersom att en av historierna jag verkligen brinner för är vad som händer med Thorin (...) Richard Armitage är fantastisk och Thorin blir allt mer galen.

Vad händer med dvärgarna, som beslutade att dela på sig?

- En klyfta uppstår. Bofur (James Nesbitt) får en viktigare roll. Jag kan inte avslöja för mycket om den tredje filmen, men vi behövde ha honom där han är när draken anfaller.

Och på tal om draken, som lämnar Sjöstaden i stor fara när "Hobbit: Bort och hem igen" drar igång:

- Det var det mest naturliga stället att bryta andra filmen på. Det kändes så självklart, att jag blev chockad av att publiken blev chockad! Det som kommer härnäst är en rätt rejäl historia, och också ett skifte i tonläget. Vi rör oss definitivt mot "Sagan om Ringens" Midgård, där en del mörka grejer händer.

"Hobbit: Bort och hem igen" får biopremiär 17 december.

| 18 mars 2014 00:45 |