Film

Skribent

Hannes Kinnunen

21 juli 2012 | 19:01

"Hobbit" är Hollywoods försökskanin

Peter Jackson har pratat med USA Today angående användandet av 48 FPS (bildrutor per sekund) som "Hobbit" är först med att använda i Hollywood.

- Att använda 48 FPS ger dig en illusion av liv som är så mycket starkare än vad 24 FPS ger. Hela industrin har någon sorts väntan på vad som kommer att hända med "Hobbit". Jag är glad över att få vara dess försökskanin säger Peter Jackson.

Peter Jackson förutspår också att vid tiden som "Hobbit" har premiär så kommer det att dyka upp många andra filmer i 48 FPS.

- Annars kan hela industrin kasta in handduken, säger Jackson.

Sagan om Ringen" inspirerade Christopher Nolan

Christopher Nolan, regissören bakom filmer som "The Dark Knight" och "Inception" har i en intervju med Entertainment Weekly berättat hur "Sagan om Ringen"-trilogin har hjälpt han att färdigställa sin egna Batman-trilogi.

- Det finns väldigt få riktigt bra tredje filmer, jag tror det beror på att de som jobbar på filmerna är så trötta när de väl når den tredje filmen.

Han berättar senare i intervjun att Peter Jacksons arbete på "Sagan om Ringen"-trilogin var en stor inspiration för hans egna team när de filmade "The Dark Knight Rises".

- "Sagan om Ringen"-trilogin var i vårt huvud hela tiden medan vi arbetade på den här.

Och angående tredje filmer så ser det ut som att "Hobbit" kanske kan få sig en tredje film om Peter Jackson själv får bestämma.

Richard Armitage pratar "Hobbit"

Richard Armitage som spelar rollen som Thorin Oakenshield i "Hobbit" har på Comic-Con pratat ut lite angående sin roll till TheOneRing.net.

Peter Jackson och skådespelarna pratar "Hobbit"

Entertainment Weekly har samlat ihop Peter Jackson och några av skådespelarna för att göra en maffig intervju:

"Hobbit" delas upp i två filmer som regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 21 juli 2012 19:01 |