Skribent

Alexander Dunerfors

13 oktober 2012 | 20:01

Hjälp David Fincher att finansiera "The Goon"

Regissören testar crowdfunding för att filma en våldsam och skruvad övernaturlig kultserie.

Filmatiseringen av Eric Powells seriebok "The Goon" har visat sig vara svår att sälja in i Hollywood, även med David Fincher som producent. Nu vänder sig filmskaparen till en crowdfunding-sajt för att få ihop pengarna som krävs för att sätta igång produktionen.

Närmare bestämt 400.000 dollar som ska bekosta en långfilmslång story reel, en slags animerad storyboard som ska övertyga filmbranschen att en skruvad animerad film med gangsters, zombies och mördarrobotar kan bli riktigt bra:

- Eftersom filmen varken är en uppföljare eller fylld med dansande djur, behöver vi hjälp att öppna grindarna och släppa loss Goon och Franky över Hollywood! (...) Hjälp oss att skapa en ny slags animerad film, en som är HÖGLJUDD, VÅLDSAM och kommer att chocka din mormor, skriver Fincher, Powell och Dark Horse Entertainment på Kickstarter.

Paul Giamatti och Clancy Brown lånar ut sina röster, och i skrivande stund har man skrapat ihop 85.000 dollar. De som bidrar får ta del av en produktionsblogg, exklusivt material och med lite extra kosing in i "The Goon" kan du få en exklusiv visning i Finchers sällskap.

Hör gänget berätta själva nedan:

Är det snålt av en Hollywood-höjdare att be fansen om pengar? Eller ett bra sätt att engagera den kommande publiken under arbetets gång? Tyck till nedan.

| 13 oktober 2012 20:01 |