Klipp

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

1 september 2016 | 10:30

Hiphop-musiken har en central plats i "Luke Cage"

Se A$AP Ferg,  Method Man och seriens stjärna diskutera musikens vikt i denna featurette.
I Netflixs nästa Marvel-serie "Luke Cage" är musiken inte bara där i bakgrunden: den är central. Seriens showrunner Cheo Hodari Coker vill jämföra de 13 avsnitten med spåren på ett album där musik från artister såsom Faith Evans till Charles Bradley kommer att ingå. För att understryka detta släpptes idag ett klipp med exempel och intervjuer kring hiphopens vikt i den kommande superhjälteserien.

Coker och seriens stjärna Mike Colter medverkar i klippet i gemenskap med A$AP Ferg och Method Man. Även "Luke Cages" musikproducenter Adrian Younge och Ali Shaheed Muhammad kommenterar musiken. Ta en titt!


- Hiphop rör sig i tankens hastighet, förklarar Coker. Så om du faktiskt stötte på Luke, boom!, så skulle det uppstå ett beat. Det är allt som krävs.

Till och med avsnitten är uppkallade efter kända låttitlar såsom "Soliloquy of Chaos" och "Moment of Truth". Även om hiphopen dominerar i "Luke Cage", lånar musiken ifrån andra genres också.

- Vi har musik som är inspirerad av Tribe Called Quest, men samtidigt också av Wu Tang Clan och Ennio Morricone, kommenterar Younge. Vi sa till varandra att vi ville skapa något grymt ihop som inte bara är för svarta eller minoritetsgrupper, utan något som helt enkelt bara är grymt bra och råkar komma från vår kultur.

Även om "Luke Cage" förlitar sig mer på hiphop än vad någon Marvel-serie någonsin har gjort förut, ser Method Man det som att Marvel bara expanderar på något de redan är bra på. Och han är mer än exalterad inför "Luke Cage".

- Marvel har alltid satt fingret på vad som är hett inom popkulturen. Den här gången tar de det bara steget längre. Mina brorsor därute har precis som jag väntat på detta sedan vi var åtta år gamla. Nu är den här och jag är sjukt pepp!

Det ser helt klart coolt ut när Luke går i takt till musiken medan pistolskotten studsar emot hans skottsäkra skinn. "Luke Cage" finns tillgänglig på Netflix den 30 september.

Är du pepp på "Luke Cage"?
| 1 september 2016 10:30 |