Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 december 2012 | 00:15

Hetaste manuset i Hollywood är…

Ett sportdrama med Kevin Costner som kandidat till huvudrollen väcker uppmärksamhet.

Black List är filmbranschens årliga lilla minneslista över vilka filmmanus man bör hålla ett extra öga på. Tidigare har filmer som "Snow White and the Huntsman", "Looper", "Juno" och "Safe House" figurerat på listan, och blivit sedan dess som vi vet både filmade och dessutom hyfsade framgångar.

I år har över 290 höjdare i Hollywood på de hetaste manusen som ännu inte blivit film. Vinnaren med flest röster blev "Draft Day", ett drama i NFL-världen. "Draft Day" har kommit så långt som att den har lockat Kevin Costners och regissören Ivan Reitmans intresse, så nu väntar den bara på att en studio ska snappa upp projektet.

På delad andraplats med verklighetsbaserade thrillern "A Country of Strangers" finns också "Seuss", en biografi över den populära barnboksförfattaren som står bakom förlagan till "Lorax" och "Grinchen".

På plats 4 hittas "Rodham", en biografi över presidenthustrun Hillary Clintons unga år som framgångsrik jurist på väg uppför karriärstegen. Kan väl vara passande nu när Bill ska få sin egna dokumentär signerad Martin Scorsese?

| 19 december 2012 00:15 |