Skribent

Mats Karlsson

1 augusti 2013 | 22:01

"Hero"-regissören tar över "Quasimodo" från Burton

Zhang Yimou kommer att regissera filmatiseringen av Victor Hugos klassiska roman "The Hunchback Of Notre Dame".

Det har varit tyst om filmatiseringen av Victor Hugos klassiska roman "The Hunchback Of Notre Dame" i flera år, men nu börjar det hända saker. Enligt Variety har den välrenommerade kinesiske regissören Zhang Yimou tagit över projektet, som från början var tänkt åt Tim Burton och ha Josh Brolin i huvudrollen.

Ett oväntat val av studion Warner Bros att köra med ett mindre affischnamn, men den kinesiske regissören har definitivt gjort sig ett namn med filmer som "Flying Daggers" och framför allt "Hero". Warner Bros har redan inlett förhandlingarna med Yimou och går de i lås får han en riktigt läcker utmaning. Filmens manus är skrivet av Kieran och Michele Mulroney och Josh Brolin är fortfarande aktuell för huvudrollen.

Det är dock inte första gången vi får se "Ringaren i Notre Dame" på bioduken. 1939 såg vi Charles Laughton och Maureen O'Hara i den amerikanska versionen och 1956 gjorde fransmännen en egen version som var mer trogen boken, då med Anthony Quinn och Gina Lollobrigida i huvudrollerna. Även Disney filmatiserade historien 1996 i animerad form.

| 1 augusti 2013 22:01 |