Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 oktober 2022 | 07:45

Hercule Poirot återvänder i thrillern "A Haunting in Venice"

Ett övernaturligt mysterium med Jamie Dornan, Tina Fey och Michelle Yeoh i rollistan får biopremiär under 2023.
Kenneth Branagh har satt ihop ännu en stjärnspäckad rollista för sin tredje film om detektiven Hercule Poirot.
 
Efter "Mordet på Orientexpressen" och "Döden på Nilen" ska vi få bevittna "A Haunting in Venice". Hollywood Reporter skriver att Branagh ville återigen jobba med Jamie Dornan och unge stjärnskottet Jude Hill, som båda medverkade i hans senaste film "Belfast".
 
 
Tina FeyMichelle Yeoh och Kelly Reilly medverkar också. Emma Laird, Kyle Allen, Camille Cottin, Ali Khan och Riccardo Scamarico gör rollistan komplett. Vem som spelar vem är inte känt än.
 
Filmen beskrivs som en övernaturlig thriller, där den nu pensionerade Poirot motvilligt deltar i en seans i ett hemsökt palats, där en av gästerna såklart hittas mördad.
 
- Det är en fantastisk utveckling av karaktären Poirot samt Agatha Christie-franchisen. Ett komplext och relativt okänt mysterium som utspelar sig i en hänförande vacker stad ger oss som filmskapare otroliga möjligheter, säger Branagh i ett uttalande.
 
"The Haunting in Venice" bygger på Agatha Christies roman "Mord på Allhelgonadagen" ("Hallowe'en Party"). Då känns det kusligt passande att inspelningen börjar just 31 oktober.
 
"A Haunting in Venice" får biopremiär sent 2023.
| 11 oktober 2022 07:45 |