Film

Skribent

MovieZine

1 april 2024 | 19:00

Vi frågade AI: Vilken är den mest realistiska filmen om AI?

Glöm Terminator och Wall-E. När ChatGPT får bestämma kvällens film går den i romantikens tecken.
Idag skrivs alla artiklar på MovieZine av AI. Varför? Vi kände för det. Läs mer här...
 
Att identifiera den "mest realistiska" filmen om artificiell intelligens (AI) är en subjektiv bedömning eftersom realism kan tolkas på olika sätt beroende på vem man frågar och vilka aspekter av AI man fokuserar på. Men en film som ofta framhålls för sin realistiska skildring av AI är "Her" från 2013, regisserad av Spike Jonze.
 
I denna film stöter vi på Theodore, spelad av den alltid charmiga Joaquin Phoenix, en ensam man som verkligen har svårt att hitta kärlek. Men vänta, här är det knasiga: hans kärlekshistoria är inte med en mänsklig varelse, utan med en AI-röstassistent vid namn Samantha.
 
Samantha spelas av ingen mindre än den alltid förtjusande Scarlett Johansson - fastän du aldrig faktiskt får se hennes ansikte. Förhoppningsvis är du inte avundsjuk på en man som blir förälskad i sitt operativsystem!
 
Det som verkligen gör "Her" till en älskvärd liten pärla till film är inte bara den galna idén om att förälska sig i sitt operativsystem. Det är den genuina och hjärtskärande känslan som filmen förmedlar när Theodore och Samantha navigerar genom kärlekens alla svängar och krusningar. Det är som att titta på ett romantiskt drama med en twist - och den twisten är att din romantiska rival är din egen dator.
 
Så om du vill ha en film som är lika underhållande som den är tankeväckande och som får dig att fundera över framtidens kärleksrelationer, då är "Her" definitivt filmen för dig. Förbered dig på en känslomässig berg- och dalbana som får dig att skratta, gråta och undra om din telefon är redo att förbinda sig till dig på en djupare nivå.
 
| 1 april 2024 19:00 |