Film

Skribent

Mats Karlsson

12 september 2018 | 17:30

Henry Cavill slutar som Superman

Skådespelaren har även hoppat av det planerade gästinhoppet i "Shazam".
Det har länge debatterats huruvida Ben Affleck skulle återvända som Batman eller inte, men det blir en annan skådespelare som lämnar DCEU (DC Extended Universe) först. Enligt THR har studion Warner Bros och Henry Cavill nu separerat.
 
Warner Bros ursprungliga plan var att låta Cavill dyka upp som Superman i den kommande DC-filmen "Shazam", men skådespelarens späckade schema (Cavills engagemang i "The Witcher") satte stopp för de ambitionerna. Eftersom studion inte har några planer att göra någon fristående "Superman"-film de närmaste åren, ledde det så småningom till att parterna bestämde sig för att avsluta DCEU-samarbetet.
 
Uppdatering: THR-reportern passar på att meddela att det var Warner Bros beslut att avsluta samarbetet.
 
 
- Det finns en medvetenhet att vissa delar med de tidigare filmerna har inte fungerat, säger en studiokälla till branschtidningen.
 
En annan källa säger att det är läge att trycka på omstartsknappen för DCEU och därmed kolla efter en ny Superman:
 
- Superman är som James Bond, efter ett tag får man kolla efter nya skådespelare, säger en studiokälla till THR.
 
Uppdatering 2: Warner Bros har lämnat ett kryptiskt uttalande till Variety som lyder:
 
- Inga beslut har tagits om kommande Superman-filmer, men vi har alltid haft ett fantastiskt samarbete och har stor respekt för Henry Cavill, och det är oförändrat.
 
Branschtidningen passar även på att poängtera att Affleck är också på väg ut ur DCEU, men ger inga specifika detaljer utöver det.
| 12 september 2018 17:30 |