Film

Skribent

Alexander Svensson

26 mars 2024 | 17:00

Hejdå, Jack! "Pirates of the Caribbean" rebootas - med nya skådespelare

När Disneys piratskepp sätter segel nästa gång ser det ut att bli med en helt ny rollbesättning.
“Pirates of the Caribbean” har drivit omkring på oklara farvatten sedan senaste filmen släpptes till ljummet mottagande 2017. Därefter har seriens ansikte och stora stjärna, Johnny Depp, blivit en av huvudpersonerna i en minst sagt snårig skilsmässa där han anklagades för misshandel, vilket kulminerade i en oerhört omskriven rättegång 2022.
 
Allt detta har satt “Pirates”-franchisen på grund, och där har den stannat, trots otaliga spekulationer och rykten om nya filmer, bland annat en kvinnofokuserad film med Margot Robbie i huvudrollen. Men nu kanske det börjar röra på sig på riktigt, enligt seriens eviga producent Jerry Bruckheimer. När ComicBook.com frågade Bruckheimer om framtiden för “Pirates” och hans andra stora filmserie, “Top Gun”, blev svaret såhär:
 
 
- Det är svårt att säga. Man kan verkligen inte veta. Man vet inte hur de blir. För med “Top Gun” så har vi en skådespelare som är ikonisk och briljant. Och hur många filmer han gör innan han gör “Top Gun” vet jag inte. Men vi kommer att reboota “Pirates” så det är enklare att sätta ihop, för man behöver inte vänta på särskilda skådespelare.
 
Bruckheimers kommentar om att nästa “Pirates of the Caribbean” inte är beroende av specifika skådisar (till skillnad från “Top Gun”, som står och faller med Tom Cruise), implicerar att man inte avser ha med Johnny Depp (och därmed inte Jack Sparrow) i en ny “Pirates”. Huruvida franchisen klarar sig utan sin ikoniske frontman blir spännande att se: för många fans lär filmserien vara närmast synonym med Sparrow och hans tokigheter. Vi lär inte heller återse namn som Orlando Bloom, Keira Knightley eller Geoffrey Rush som alla haft stora roller i filmserien.
 
Jag är förmodligen ensam om att sakna Orlando Blooms Will minst lika mycket som Depps Jack Sparrow.
 
Bruckheimer ger dock inga uppdateringar om när arbetet med rebooten av “Pirates of the Caribbean” drar igång till fullo, så det kan nog fortfarande ta ett tag innan vi får se exakt hur planen för filmseriens framtid ser ut.
 
Kan du tänka dig att se en “Pirates of the Caribbean”-film utan Jack Sparrow? Vilka nya skådisar hade du velat se ta över piratskutan?
| 26 mars 2024 17:00 |