Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 februari 2018 | 14:15

"Heathers" dyker upp på HBO Nordic i vår

Dags för mer häxor, läxor och dödliga lektioner när den svarta komedin från 1988 blir tv-serie.
Antologiserien "Heathers" är en mörk komedi baserad på kultfilmen med samma namn. Här får vi följa Veronica Sawyer och hennes kamp med skolans elaka grupp av Heathers; dess fashionabla och stenhårda ledare Heather Chandler och hennes två sidekicks Heather Duke och Heather McNamara.

I den unga rollistan hittas bland andra Grace Victoria Cox, James Scully, Melanie Field, Brendan Scannell, Jasmine Mathews och Nikki SooHoo. Vi ser även Selma Blair och gästspel av originalfilmens Shannen Doherty.
 
 
Visst är det tre väldigt annorlunda Heathers än i kultfilmen "Häxor, läxor och dödliga lektioner". Brendan Scannell förklarar för EW.com hur han hamnade i det elaka gänget:

- Serien handlar om hur makt korrumperar en. I originalfilmen hade vi tre snygga vita tjejer, som ingen skulle kunna tänka sig var skolans mobbare. Det var något nytt. I vår nyversion har vi folk som vanligtvis är utstötta. En svart Heather, en plus-size Heather och en queer Heather. Folk som vanligtvis blir diskriminerade. Men vår serie vänder upp och ned på det, och de använder nätets makt och sitt starka självförtroende för att förstöra för alla omkring dem.
 
"En nutida mix av drama, kärlek, rivalitet och humor" utlovas enligt pressmeddelandet från HBO Nordic, där "Heathers" får premiär dagen efter USA - den 8 mars. Totalt blir det tio timslånga avsnitt.
| 15 februari 2018 14:15 |