Serie

Skribent

Oskar Möller

3 augusti 2023 | 07:00

Tema Pride: Komma-ut ångesten spökar i seriens andra säsong

Charlie och Nicks gulliga romans fortsätter i den andra säsongen av "Heartstopper" - men är Nick redo att komma ut?
Charlie och Nicks gulliga romans fortsätter i den andra säsongen av "Heartstopper" men kan allt fortsätta i samma skimmer eller kommer Nicks tvekan att komma ut inför världen att sätta käppar i hjulet för killarnas lycka?
 
Joe Locke och Kit Connor har charmat en hel värld med sina porträtt av två sympatiska coh charmiga tonårskillar som fattar tycke för varandra - den ene en konstnärlig nörd, den andre en populär idrottsgrabb. Det är en historia vi sett förr - med skillnaden att det handlat om en kille och en tjej. Såhär tyckte vår recensent om den hjärtevärmande romansen.
 
 
En del av fansens varma mottagande av serien handlar om att den känns autentisk och behandlar sitt ämne med varsamhet. "Heartstopper" är påfallande söt men skildrar ändå sådant som mobbning och ångest. Det är också en serie med stor respekt för sitt ämne - Joe Locke som spelar Charlie har kommit ut för omgivningen redan när han var 15 år.
 
Kit Connor har nyligen delat att han har outats som bisexuell av fans på Twitter - även om det (tråkigt nog) inte var helt frivilligt vid tillfället ifråga.
 
– Jag ska inte säga att jag tvingats ut ur garderoben men jag hade föredragit att det skett på ett annat sätt. Jag är osäker på om jag hade kommit ut annars. Men i slutändan ångrar jag det inte - det kändes stärkande på många sätt sa skådespelaren i en intervju med brittiska versionen av Vogue.
 
Osäkerheten kring att komma ut är någonting som speglas i den andra säsongen av "Heartstopper" där Nick å ena sidan vill skrika Charlies namn från taktopparna, å andra sidan oroar sig över konsekvenserna att komma ut. Vi får även se den spirande romansen mellan nördige Tao (William Gao) och Ellie (Yasmin Finney)  utvecklas ytterligare.
 
"Heartstopper" kan ses på Netflix från och med idag. Har ni sett emot den andra säsongen?
| 3 augusti 2023 07:00 |